Graviditeten.

Du är på dag 193 av 280. (68,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 3 fulla dagar (v27+3).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 25 jul 2009
Du har 87 dagar kvar till beräknad förlossning.

Graviditeten !

Får så mycket frågor om min graviditet och det är jätte kul,  Bästa sättet att svara är nog att berätta hela köret för er =)
Sen har jag hört att det snackas mycket negativt om min grav. Personer som inte känner mig för 5 öre har bildat sig en helt egen uppfattning och spridit det vidare. Jag struntar i vem som säger vad och allt så , tycker bara det är väldigt tråkigt att det finns de som försöker smutskasta detta . Min graviditet och barnet jag väntar är det bästa som hänt mig, jag har aldrig varit gladare för någonting annat förut . Detta är verkligen något jag är så lycklig över och jag blir så förbannad när jag hör att det finns de som försöker få det att se ut som att det skulle vara något misslyckat, för det är det verkligen inte !

Jag fick veta väldigt tidigt att jag var gravid , men jag kände direkt att jag ville behålla barnet. För den glädjen som spred sig i min kropp när jag fick veta att jag hade en liten bebis i mig var helt otroligt, det fanns inte på världskartan att jag skulle ta bort mitt barn. När jag fick veta att jag väntade barn var vi två om det, jag var nämnligen tillsammans med pappan. Vi var tillsammans ett år ungefär och både han och jag var överlyckliga över att vi skulle få barn ihop. Men situationen mellan honom och mig förändrades rätt fort, vi hade inget bra förhållande den sista tiden och sen vart det bara för mycket bråk och tjaffs, mina känslor försvann helt . Då bröt vi med varandra. Mitt barns pappa och jag har inget jättebra förhållande till varandra i dag, men jag hoppas till tusen att vi en dag kommer ha en bra relation för vårat barn skull. Han är ändå pappa till barnet jag bär på , och på något sätt kommer ju han altid vara speciell .

När jag berättade för mina föräldrar var jag jätte rädd för hur de skulle reagera, speciellt min pappa..
Men jag berättade först för min mamma som tog det bra, hon vart väldigt chockad till en början men det la sig rätt fort. Redan samma kväll satt vi och pratade om allt och hon sa till mig att hon  kommer finnas där för mig hur jag än väljer att göra. Mammas man var väldigt chockad han med och han sa inte så mycket om det samma dag, men dagen efter jag berättat kom han hem från jobbet med en bukett blommor och kramade om mig och sa grattis. Han berättade att han vart väldigt chockad och han inte riktigt visste hur han skulle hantera det dagen innan , men jag vart glad och det kändes skönt att de jag bor med accepterade det och kunde vara glada för min skull. När jag skulle berätta för pappa visste jag inte HUR jag skulle lägga fram det , jag var jättenärvös eftersom jag och min pappa inte har den bästa kontakten med varandra.. Men jag sa iaf hej pappa jag har slutat röka, och han sa jaha vad bra, hur kommer det sig då? och så lät han glad eftersom jag slutat röka =) , då sa jag jo för att , jag är gravid. Han vart tyst en stund sen sa han typ bara jaha okej men hur ska du göra då? och jag berättade att jag ville och skulle behålla barnet .. Han var väldigt chockad så jag fick inte ur mycket mer ur honom. Vi pratade mer några dagar efter och han sa samma sak som mamma sagt tidigare , att han skulle finnas där för mig och så. När jag berättade för alla släktingar så fick jag bara glad och posetiv respons , för i min släkt är det inge ovanligt att få barn tidigt då de flesta har varit väldigt unga när de fått barn, så det är guld att ha mina kusiner , fastrar , mormor osv för de kan jag prata med om allt mellan himmel och jord vilket är jätteskönt och det är viktigt att ha ngn att prata med som vet hur det är och som inte dömer en.

Nu under graviditeten har jag mött både fram och motgångar , det har varit väldigt mycket upp och ner.. I början av min graviditet (då jag fortfarande var tillsammans med pappan ) mådde jag jätte dåligt , först pga utav hur vårat förhållande såg ut, det var på väg att dö samtidigt som jag var ``nygravid´´ och mådde jätte illa pga utan det. Jag spydde jättemycket i början och mådde illa utav jättemånga saker, som cigarettrök, kaffe (lukt , om jag såg ngn dricka det) , tvättmedel (lukten) mamma fick tvättförbud utav mig tills hon köpte parfymfritt tvättmedel. Sen mådde jag illa utan olika maträtter och hade rätt svårt att behålla maten . Men det gick lyckligtvis över och då mådde jag hur bra som heslt på så sätt. Men mådde fortfarande dåligt över hur min och sebbes relation såg ut och jag har mått väldigt dåligt över det fram och tillbaks.
Är glad att våran relation tog slut eftersom jag inte hade några känslor kvar och vi bråkade jättejätte mycket. Jag mår mycket bättre nu utan honom , men det är klart det känns jobbigt att veta att min son inte kommer få bo med båda sina föräldrar.. 

Nu är jag i vecka 27+5 och världens lyckligaste , även fast jag har foglossning , bristningar , bröst som läcker och en massa andra bekymmer man kan få som gravid så är jag så LYCKLIG och jag känner i dag att jag och sebbe förhoppningsvis kommer kunna ha en hyfsad bra relation när våran son kommit . Det är 12 veckor och 3 dagar tills jag får hålla min son och bli mamma, den mamman som kommer ge sin son all kärlek hon har så det räcker och blir över..


( Nu talar jag för dåde mig och sebbe , för jag vet att han kännder detsamma )
Jag vill att ALLA ska veta , vi är två mycket bra blivande föräldrar som kommer ge våran son all kärlek han behöver och mycket mer .. Bara för att jag och pappan till mitt barn inte är tillsammans eller fungerar så bra ihop så betyder inte det att vi kommer bli dåliga föräldrar eller att sebbe inte ska vara pappa, för det kommer han att vara !
Och mamma är ingen ålder, det är inte åldern som avgör om man blir en bra mamma eller inte, jag är 17 år men kommer kunna ge mitt barn lika mycket som vilken annan mamma skulle kunna.
Jag är trött på fördomar och de som sprider falska rykten om något jag verkligen ÄLSKAR !


Lollo


Svar till susanne

Hej vad kul att se att du läser bloggen och tack så jättemycket för den fina kommentaren =)
Det värmer verkligen , tack .

Kram Lollo

Mammas Älskling <3

fetal development at 27 weeksVecka 27.

Barnet är nu ca 24 cm lång från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Grillmys !

I dag blir det grillmys med Mamma och hennes man peter ..




Lollolindberg@

Ledssen för min skitkassa uppdatering !
Jag ska verkligen försöka skärpa till mig och börja skriva oftare igen.

Jag har inte varit på humör för att skriva alls faktiskt, har fått foglossning och det gör helvetes ont kan jag lova. Jag har varit hos sjukgymnasten och fått ett bälte, det lindrar litegrann men det gör fortfarande jätteont ! Jaja men jag ska inte klaga för mycket, får ju trots allt en liten prins snart  =)
I tisdags var jag på besök på förlossningen i uppsala för att kolla runt lite och få lite info om hur det kommergå till när man väl kommer in sen. Tycker det var skönt att få se och veta exakt hur allt kommer att gå till.. Kan pga foglossningen inte ta mig iväg till skolan så mycket som jag vill och behöver vilket är jättejobbigt eftersom jag vet hur mycket jag missar. Men jag försöker plugga så mycket det går här hemma. Känner mig jättestressad och blir jätte ledssen när jag tänker på att jag kanske inte klarar att fixa alla de betygen jag behöver. Sen blir man ju extra deppig av att bara gå hemma och inte göra så mycket, så det är väldigt jobbigt. Men jag försöker hålla humöret uppe och imorgon ska jag plugga arslet av mig här hemma så jag blir av med skiten.

Lollo


Lollolindberg@

Nu är det 13 veckor kvar till beräknad förlossning och min Theo <3

JAG LÄNGTAR SÅ MYCKET <3


Lollolindberg@

I dag vaknade jag lite sent , var tvungen att skynda mig iväg till MVC för v 25 kontrollen.
Kom dit en halvtimma tidigare än vad jag skulle för att det var den ända bussen som passade med tiden, men självklart kom jag inte in till barnmorskan på utsatt tid iaf så jag skulle kunnat tagit en senare buss iaf. ´Men men :) ..
Vi pratade lite allmänt om hur jag mådde och så, hon frågade lite frågor om hur det var med mig och Theodors pappa.. Sen lyssnade jag på min underbara Theos lilla hjärta som slog så fort så fort, så skönt att veta att allt lät bra ! Sen mätte hon magen och så fortsatte vi prata om förlossning och lite så. Jag bokade in mig för att besöka förlossningsavdelningen på akademiskasjukhuset i uppsala , så jag kan komma dit och kolla och få lite information! Sen var det dax för blodprover och mäta blodtryck, hade bra blodvärden förutom att järnvärdet hade sjunkit lite så jag fick järntabletter nu .. Jätteskönt att veta att allt är bra med Theodor och att vi mår bra med blodvärdena och så :) Nu blir det inget besök på MVC fören om 3 veckor igen..

Längtar till min lillprins <3

Lollo

Lollolindberg@

I dag fyller jag 17 år =)

Grattis till mig :P

Lollolindberg@

Förlåt förlåt att jag inte skrivit något, jag är såååå lat !
Har varit rätt mycket nu på sista tiden därför har jag inte skrivit något, sen när jag väl haft tid har jag varit såå himna trött.

 Lillebror fyllde 9 år den 2 april GRATTIS ÄLSKLING <3 .. Och i morgon fyller faktiskt jag 17 år , jippiiee :D och på torsdag kommer min kompis Nicole till mig = ) 



                                                      


Lollo

RSS 2.0