Förlossningsberättelse !

(fattar mig rätt kort)

Kvällen fredagen den 24 juli kände jag ingenting , inte ens de vanliga förvärkarna jag brukade ha framåt kvällen så jag var lite små putt för att jag inte kände något alls när jag faktiskt hade BF dagen efter . Det kändes som att jag skulle få gå gravid resten utav livet.

Mamma gick och la sig 22.30 och sa åt mig att hon tyckte jag oxå borde göra det om det plötsligt skulle dra igång. Jag svarade att jag inte kände något alls och att jag inte var trött, men efter en halvtimma kröp jag ner i sängen iaf. Nästan direkt när jag la mig började jag känna lite molande "mensvärk" men tänkte inte så mycket på det eftersom jag alltid fick så på kvällarna. Sedan gick det ganska snabbt från den där molande känslan och värkarna blev kraftigare och kom tätare.
kl 23.45 började jag klocka värkarna. Jag hade ca 4 oregelbundna värkar , sedan kom värkarna med 8 minuters mellanrum och jag kunde inte koppla av och sova så jag gick upp och satt vid datan och kollade lite tv.

Kl 01.30 väckte jag mamma för då började jag få ont och ville inte sitta uppe ensam längre. Mamma hjälpte mig att klocka värkarna för jag kunde knappt sitta stilla när jag fick en värk, då hade jag 5 minuter mellan värkarna.

kl 03.20 ringde jag in till förlossningen då hade jag 3 min mellan värkarna. De på förlossningen sa åt mig att äte lite, packa och komma in, men jag kunde inte äta så jag bad mamma fixa det sista så vi kunde åka sen.
Mamma gjorde några mackor hon skulle ha med sej , packade det sista innan hon sen ringde etfer en taxi.

Efter en stund kom taxin som skulle köra oss , det var en as skön kille som körde jätte fort fast jag var helt lugn. Hehe han var nog mer nervös och stressad än vad vi var...

04.25 blev jag inskriven på förlossningen.
Jag vart kopplad till CTG för att hålla koll på prinsens hjärta och kolla hur tätt värkarna kom.
Allt lät jättebra och nu kom värkarna med två minuters mellanrum. 
Jag blev undersökt , då var jag redan öppen 6 cm !

När undersökningarna var klara fick jag ta en dusch , det var väldigt skönt och en bra smärtlindring mot värkarna.
Satte på mig de heta sjukhuskläderna och blev visad till förlossnings salen, där jag direkt fick börja med lustgasen.

Därefter vart det ganska segt och långdraget, jag hade inte så jätte ont kunde för det mesta andas bort värkarna. Jag var mest irriterad på att de tog sån tid och att de inte tog hål på hinnorna så värkarbetet gick framåt.

Men sen äntligen..
kl 09.34 tog de hål på hinnorna och vattnet gick.
Därefter tog värkarna i ordentligt , det gjorde riktigt ont ! Lustgasen hjälpte inte riktigt , den var mest skön att ha bara för att. 

Det gjorde JÄTTE ont , jag trodde ärligt inte att det skulle göra så ont att föra barn haha ! Jag kämpade på med värkarna som nu inte ens hade mellanrum , utan de bara körde på utan att ge mej en paus att andas imellan..

Sedan började det trycka på riktigt ordentligt och jag fick krystvärkar. Det kändes som om man var riktigt jävla bajsnödig och som att man skulle skita på sig rent utsagt haha =) ..

Men när krystvärkarna kom och man sen äntligen efter så många timmar fick börja krysta så kändes det jävligt skönt , för då fick man äntligen göra något . Då behövde man inte bara ligga där och ha ont och bara vänta , utan då fick man göra något åt värkarna . Hade krystvärkar i ca 40 min, sen kom prinsen som jag längtat sååå mycket efter !

Äntligen var han född , min lilla prins Theodor ! Han var så vacker, det finaste jag någonsin sett.. Känslan när man får se sitt barn för första gången , när jag fick upp honom på bröstet var det mest fantastiska jag vart med om. Att Theodor föddes var det bästa som någonsin hänt mig, den starka kärlek jag känner till honom är den starkaste som finns !

Där hade jag min prins på 3935 g & 53,5 cm lång !

 

 

 


Gott folk, i´m back in the game ;)!!

NU efter en månads uppehåll ska ja försöka börja blogga igen såfort jag har lite ledig tid över =) ..
Bloggen kommer få nytt utseende , har en ny header på G som Erik håller på att göra, tack Erik ! =) ..


Ta det lugnt gott folk !

Det kommer förlossningsberättelse så småningom ! Men nu VILL jag inte skriva den !!

Mitt Hjärta <3

Mitt Lilla Hjärta <3


Tack<3

Tack för alla fina kommentarer och gratulationer =)

I dag är min älskling en vecka =)

Tiden går så fort han är redan en hel vecka min lilla plutt ..


RSS 2.0