Graviditeten v. 34 ( 33+4)

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och "normal" ut. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen

fetal development at 34 weeks Nästa vecka är hörseln fullt utvecklad så prata mycket med din bebis nu , det gör inget om du pratar bebisspråk. Studier har visat att de lyssnar bättre till ljusa röster. 

99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen.

Läs detta innan du kommenterar! Elaka och andra stötande kommentarer tas bort. Skriv in ditt namn och mailadress så jag kan svara på din kommentar.. Anonyma kommentarer publiceras inte och tas bort eftersom ja inte kan svara på dem !
Postat av: jessica

sv: tacktack detsamma :d haha allvar, då har jag bf bara några dagar efter dig ju. den 28 juli :) längtar!

2009-06-10 @ 17:46:08
URL: http://jlethin.blogg.se/
Postat av: isaborin

ååh gud att de utveklar hörsen och allt så tidigt :D gud va roligt :D

2009-06-12 @ 16:19:28

Tyck till här sötnos !

Namn:
Besöker du bloggen ofta?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0